הפרדוקס האיראני

פרק א׳: רשמים אישיים

רשמים אישיים ממסע לאורכה ולרוחבה של פרס העתיקה ואיראן העכשווית, בניסיון להבין את הפרדוקס האיראני: כיצד דמוקרטיה משתלבת עם מהפכה אסלאמית ? למה הרוב החילוני מתנגד אך לא מורד נגד המשטר  השמרני ועד כמה אנחנו באמת מעסיקים את האיראנים?  אלף גוונים של שחור: כיצד נראים החיים של ילדי העשירים  מאחורי החומות של טהרן ? …וגם: 2500 שנות יחסים אמביוולנטיים בין יהודים לפרסים.

פרק ב׳: רוחות השינוי

האם הגעגועים לאימפריה הפרסית העתיקה קובעים את סדר היום במזרח התיכון החדש? מדוע איראן לא באמת מוותרת על הגרעין ? הון ושלטון: נסייר בבזארים ונבין איך באמת עושים פוליטיקה באיראן.  יופי ורומנטיקה פרסית: נסייר בעקבות התרבות הפרסית העתיקה בנופים מרהיבים ובערים קסומות. …. וגם: רוחות השינוי – למה נשות איראן מצליחות יותר להילחם על מעמדן מאשר נשים במדינות אסלאם אחרות?

הייתה הרצאה מרתקת. למדנו הרבה ואתה מעביר את החומר באופן מקצועי שכייף להאזין לך.

אגיגדור קהלני

עוד לא ״התאוששנו״ מהרצאתך על אתרי אונסק״ו המופלאה והמפתיעה

דובה קריא משרד הביטחון

היתה זאת זכות גדולה ועונג לשמוע הרצאתך על תימן הכל כך מעניינת, כל כך מלומדת, רצינית, איכותית, מושקעת ואותנטית

מלי פיליפסבורן יהוד

בזכות השקעתך הרבה, תרמת לתובנה ולחוויה לימודית בקרב המשתתפים

מיה אורון ולירון שחם ירושלים

כל מילה שאכתוב, תצמצם את רגעי הקסם שחוויתי בהרצאתך על אתרי אונסק״ו

מירי טל חדרה

המסעות האין סופיים שלו ברחבי הגלובוס למקומות שכף רגלו של ישראלי לא תגיע רק מחזקת את הרעיון של איש מרתק המציץ מעבר למסכים ומגלה עולמות וסיפורים מרתקים

ורה וייס האוניברסיטה הפתוחה

אני רוצה להמליץ בחום על המרצה נפתלי הילגר. הרצאותיו ייחודיות, מרתקות ומעניינות ומשלבות באופן מושלם בין היסטוריה וידע עמוק לבין סיפורי מסע, צחוק ותמונות מרהיבות.

ריקי יאיר האוניברסיטה הפתוחה

נפתלי הילגר, מרצה, צלם גאוגרפי וחוקר תרבויות. צלם מערכת וכתב "מסע אחר". מצלם עבור סוכנות LAIF ומגזינים בארץ ובעולם. חלוץ במסעות צילום בצפון קוריאה ובמדינות האסלאם, ביניהן איראן, סעודיה, לבנון, סוריה, לוב, דובאי, אפגניסטן, פקיסטן ואינדונזיה.

מומחה לתימן ויהדות תימן, בין הישראלים הראשונים שביקרו בתימן כבר בשנות ה-80.

תערוכות צילומים: מוזיאון ישראל ומוזיאון לאומנות האסלאם בירושלים (2011), סן פרנציסקו (2013), יוסטון/טקסס (2014), המוזיאון היהודי בפראג (2016), לויוויל/קנטקי (2017), מרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל רחובות (2017), ניו יורק (2018), מוזיאון ארץ ישראל ת"א (2018)

צילומיו זכו במקום ה-1 בתחרות "השערים הנבחרים" ב-20 שנות המגזין "מסע אחר".

naftlai